Kvůli návštěvě Obamy a Medveděva bude uzavřen Pražský hrad

Praha - Kvůli návštěvě prezidentů USA a Ruska bude příští týden od středy do pátečního poledne uzavřen celý areál Pražského hradu. V metropoli přibudou také dopravní omezení. Prezidenti Barack Obama a Dmitrij Medveděv na Hradě ve čtvrtek 8. dubna podepíšou pakt o jaderném odzbrojení. Kvůli tomu bude nasazena asi tisícovka policistů.

Správa Pražského hradu dnes oznámila, že z důvodu akcí spojených s konáním summitu Rusko-USA bude uzavřen areál této významné české památky. Nepřístupny budou zahrady, muzea, galerie a další návštěvní prostory, kam běžně proudí davy turistů. Hrad nebude možno navštívit od středy 7. dubna do poledne v pátek 9. dubna. V uvedené době nebude areál Pražského hradu přístupný z ulice Na Opyši, přes první nádvoří ani z křižovatky ulic Jelení a U Prašného mostu.

Kvůli summitu se nebude moci na řadě míst parkovat

Kvůli návštěvě Obamy s Medveděvem bude na mnohých místech Prahy zakázáno parkování. Omezení bude trvat od středy do pátku a dotkne se především Prahy 1, 6, 7 a 8. Komunikace budou označené dopravními značkami.

Od středy do pátku nezaparkují řidiči na ruzyňském letišti v prostoru před terminálem T3 a T4 a na přilehlých komunikacích a parkovištích. Parkovat nebude možné ani v ulicích Křižovnická, Platnéřská a V Celnici, dále na Alšově nábřeží a Hradčanském náměstí. Zákaz zastavení bude platit rovněž v okolí Pražského hradu, konkrétně v ulicích Pevnostní, Gymnazijní, Milady Horákové, U Brusnice, Jelení, Mariánské hradby, Na Opyši, Pohořelec, Ke Hradu, Hládkov, Keplerova, Loretánská a na Loretánském náměstí a Kosárkově nábřeží. Další omezení se dotknou Pobřežní ulice a Rohanského nábřeží v Karlíně. Na kratší zákazy se budou muset řidiči připravit na Evropské, dále v ulicích Československé armády, Jaselská, Pelléova, Bubenečská, dr. Zikmunda Wintra, U Bruských kasáren. Nezaparkují ani v podjezdech pod Čechovým a Štefánikovým mostem, na Hlávkově mostě a na nábřeží Kapitána Jaroše.

V rámci dne bez aut uzavřeli policisté pražské Smetanovo nábřeží.
Zdroj: ČT24
Vydáno pod