Provizorní most v Plzni je už opraven

Plzeň – Provizorní most přes Berounku v Jateční ulici v Plzni je opět průjezdný. Ve čtvrtek ho silničáři uzavřeli kvůli prasklému čepu a veškerou dopravu z centra Plzně do severních předměstí museli odklonit do Karlovarské ulice. Čep se dnes podařilo vyměnit, a tak se mohou auta na provizorní most opět vrátit, informoval René Zeithaml z plzeňského krajského úřadu.

„Automobilový provoz a veřejná doprava se může vrátit do současných tras,“ uvedl Zeithaml. Prasklý čep objevili silničáři při pravidelné kontrolní prohlídce. Policie následně uzavřela oba vjezdy na most a hlídky informovaly řidiče o uzavírce a objížďce. Uzavírku i opravu zajišťovala kralovická správa a údržba silnic.

Provizorní most na Jateční vznikl vedle původního památkově chráněného mostu. Z něj musela být koncem roku 2008 kvůli havarijnímu stavu konstrukce zcela stažena doprava, která byla převedena právě na provizorní náhradní konstrukci. Na místě by měl vzniknout docela nový most pro auta. Do konce roku by chtěl Plzeňský kraj získat potřebné peníze, stavět by se tak mohlo začít příští rok v létě.