Utržený přívěs náklaďáku těžce zranil chodkyni

Praha - Utržený přívěs nákladního auta dnes ráno v Praze 9 těžce zranil osmapadesátiletou chodkyni. Podle pražského policejního mluvčího Tomáše Hulana se přívěs od auta odpojil, vlétl na chodník a ženu doslova smetl. Žena utrpěla vážná poranění hlavy a devastující poranění paže. V kritickém stavu ji záchranáři převezli do vinohradské nemocnice, uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Neštěstí se odehrálo krátce po sedmé hodině u autobusové zastávky Rychnovská. Osmadvacetiletý řidič nákladního auta projížděl ve směru do centra. U zastávky se ale od vozidla uvolnil přívěs, vymrštil se na chodník, srazil procházející ženu a zastavil se až o zídku a stavební buňku poblíž, popsal Hulan. Přívěs zaklíněný v zídce a stavební buňce museli hasiči vyprostit těžkou technikou.

„Dopravní policisté nyní celou událost dokumentují a prošetřují,“ řekl mluvčí. Vyšetřovatelé především zjišťují, zda nehodu zavinila technická závada na tažném zařízení, nebo nedbalost člověka, který přívěs za vozidlo upevňoval.

Nehoda komplikovala několik minut dopravu v ulici Beranových.

Vydáno pod