Agresivní jízda se řidiči na D1 nevyplatila

Mirošovice (u Prahy) - Čtyřicetiletého řidiče, který údajně v březnu agresivní jízdou zavinil dopravní nehodu na 24. kilometru dálnice D1, dnes policie obvinila z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Podle mluvčího středočeské policie Pavla Truxy mu hrozí vězení od pěti do 12 let. Mazda, kterou tehdy řidič vytlačil ze silnice, se několikrát přetočila přes střechu a řidička se spolujezdcem se v ní lehce zranili.

Vyšetřovatelé dnes několik hodin řidiče vyslýchali za přítomnosti jeho obhájce. Vozidlo Škoda Superb, kterým jel, prohlédnou policejní technici a znalec z oboru zkoumání motorových vozidel, uvedl mluvčí.

K havárii došlo 22. března na 24. kilometru dálnice ve směru na Prahu a zaznamenala ji dálniční kamera. Žena v mazdě tam předjížděla kamion. Řidič superbu, který ji dojel, se ji údajně snažil blikáním a troubením donutit, aby mu uvolnila cestu. Když řidička předjíždění dokončila a zařadila se do pruhu před kamion, řidič suberbu do ní prý bočně najel a vytlačil ji z dálnice. Mazda potom vylétla do pole, několikrát se přetočila přes střechu a narazila do stromu. Řidič superbu po nehodě přivolal pomoc.

Vydáno pod