Pražský summit nárazově komplikoval provoz v metropoli

Praha - Po právě skončeném pražském summitu stále platí v metropoli některá dopravní omezení. Na ruzyňském letišti nezaparkují řidiči do půlnoci v prostoru před terminálem 3 a 4 a na přilehlých komunikacích a parkovištích. Dopravní omezení pomalu končí v okolí hotelu Hilton. Otevřený je pro veřejnost opět i Pražský hrad. Kolem desáté hodiny skončila uzavírka ulice Ke Štvanici. Provoz dopoledne nárazově komplikoval i průjezd kolony amerického prezidenta Baracka Obamy. Pražská policie nezaznamenala v souvislosti s ukončením návštěvy prezidenta USA Baracka Obamy v Česku žádné dopravní komplikace.

Obama a jeho ruský protějšek Dmitrij Medvěděv ve čtvrtek na Pražském hradě podepsali novou odzbrojovací smlouvu. Medvěděv opustil zemi ve čtvrtek odpoledne, Obama z Prahy odcestoval dnes před jedenáctou hodinou.

Prezident USA se ještě před svým odletem na Pražském hradě sešel se svým českým protějškem Václavem Klausem. „V době průjezdu kolony amerického prezidenta na Hrad jsme zastavovali dopravu na trase, takže tam na nějakou omezenou dobu řidiči respektovali pokyny policistů. Byli skutečně ukáznění, takže jsme nezaznamenali žádné větší problémy,“ uvedla mluvčí pražské policie Ivana Ježková. Žádné komplikace v dopravě v souvislosti se setkáním státníků policie nezaznamenala ani v uplynulých dnech.

Provoz byl dopoledne hodnocený stupněm číslo 4 na Nuselském mostě, Jižní spojce u Barrandovského mostu, Rašínově nábřeží, v Legerově ulici, ale také ve Wilsonově a Resslově ulici. Odpoledne se řidiči zdrží také v Ječné a Chotkově ulici.

U hotelu Hilton je opět průjezdná ulice Ke Štvanici. Do odpoledních tří hodin byl i pro pěší uzavřený samotný Pražský hrad včetně Hradčanského náměstí a Nových zámeckých schodů. V souvislosti se summitem USA-Rusko platila v hlavním městě řada dopravních omezení a uzavírek. Některá opatření skončila již se čtvrteční půlnocí. Bezpečnostní opatření byla podle policejního prezidenta Oldřicha Martinů větší než při akcích předsednictví EU nebo jednání Mezinárodního měnového fondu.