O peníze na cestování postižených lze žádat až do konce dubna

Praha - O dotace na projekty spojené s cestováním postižených a jinak znevýhodněných občanů lze žádat až do konce dubna. Ministerstvo pro místní rozvoj totiž včera oznámilo, že lhůtu posunulo o 14 dnů pro velký zájem potenciálních příjemců. V programu „Cestovní ruch pro všechny“ je připraveno 100 milionů korun.

„Dotace podporují vznik nových produktů určených mládeži, rodinám s malými dětmi, seniorům a handicapovaným. Právě pro tyto skupiny obyvatel je potřeba přizpůsobit služby cestovního ruchu,“ uvedl ministr Rostislav Vondruška. Doplnil, že ministerstvo se pro zájemce rozhodlo uspořádat v polovině dubna seminář.

Program se ministerstvu podařilo naplnit penězi po třech letech plánů. Podpory se mohou dočkat například budování bezbariérových přístupů, dětské herny, dětské koutky, mobilní bazény, vybavení třídy pro školy v přírodě a podobně. Žadatel může dostat na dotaci maximálně polovinu potřebných prostředků, zbytek musí zaplatit z vlastní kapsy.

Ministerstvo posunulo lhůtu pro žádost o evropské dotace (zdroj: ČT24)

Peníze jsou výhradně z českých zdrojů. Česká republika se tím připojila k projektům Evropské unie, jež podporují takzvaný sociální cestovní ruch.