Písek obnovuje odtahovou službu, kterou zrušil

Písek – Čtyři roky vydržel Písek bez odtahové služby, ale nyní se město rozhodlo opět ji zavést. Radnice je přesvědčena o tom, že v ulicích parkuje příliš mnoho řidičů tam, kde nemá, a navíc je v Písku čím dál více vraků. Podle starosty Miroslava Sládka vypsalo město výběrové řízení na provozovatele odtahové služby, ulice bude podle jejího výsledku „čistit“ táborská firma.

Řidiči, kteří nenajdou v Písku své špatně zaparkované auto, budou muset odcestovat na odstavné parkoviště na píseckém předměstí Purkratice. Za odtah potom zaplatí 1 300 korun a dalších 180 korun za každý den, kdy auto na parkovišti zůstane.

Majitel odtaženého vraku potom bude muset zaplatit 1 500 korun za jeho likvidaci. Pokud se však městu nepodaří vlastníka vozu dohledat, zaplatí firmě samo 2 800 korun za ekologickou likvidaci a odtah.

Písek ještě musí schválit změnu ve svém rozpočtu, která umožní zaplatit odtahovou službu. Konkrétní částku, kterou bude třeba uvolnit, starosta nesdělil. Těžko se podle něj odhaduje, kolik vraků ročně budou muset odstranit na své náklady.

Vydáno pod