Nehodu vlaku v Itálii nepřežilo nejméně devět lidí

Merano (Itálie) – Nehodu regionálního vlaku na trati z Merana do Malles v italském Jižním Tyrolsku nepřežilo nejméně devět lidí a 28 dalších utrpělo zranění. Část z nich je v kritickém stavu. Regionální vlak podle přivolaných záchranářů zřejmě vykolejil na sesuvu půdy. Je ale také možné, že byla trať naopak podemletá. Celý případ se dále vyšetřuje.

Vlak vykolejil po deváté hodině dopoledne. Do boku projíždějící soupravy o dvou vagonech narazilo asi 400 kubíků hlíny. Pád kamenů a hlíny způsobilo pravděpodobně prasklé zavodňovací potrubí nad železnicí. Souprava vypadla z kolejí a začala klouzat ze svahu do řeky. Zastavila se ale o stromy. Většina z 28 zraněných utrpěla vážná zranění hrudníku a nebo otřes mozku. Sedm lidí je v ohrožení života a tři se pohřešují.

Telefonát Vědunky Lunardi (zdroj: ČT24)

Trať, na které se tragická havárie stala, je v provozu teprve od roku 2005, kdy byla obnovena v původní trasy z 19. století. Dvouvozová motorová souprava, jež vykolejila, patřila dopravní společnosti Südtiroler Bahn. Nehoda mohla mít ještě vážnější následky, kdyby se stala o hodinu dříve před osmou hodinou, kdy jezdí posílené vlaky plné školáků.