V Ústeckém kraji budou výluky na železnici

Ústí nad Labem - V Ústeckém kraji omezí od druhé poloviny dubna železniční dopravu několik výluk na regionálních tratích především na Děčínsku, Lounsku a na trati mezi Teplicemi a Litvínovem. Důvodem výluk budou opravy kolejiště. České dráhy (ČD) nahradí vlakové spoje autobusy, informovala o tom Valerie Votočková z Krajského centra osobní dopravy ČD.

Kvůli opravám nepojedou od pondělí 19. dubna do pátku 23. dubna vždy v době od 8:30 do 18:20 vlaky v úseku Osek - Louka u Litvínova na trati Teplice v Čechách - Litvínov. V době výluky pojedou místo vlaků náhradní autobusy. Každý den bude nahrazeno 16 spojů.

Kvůli stavebním úpravám bude ve středu 21. dubna dopoledne uzavřena také trať Most - Rakovník v úseku Louny předměstí - Hřivice. Místo sedmi vlakových spojů pojedou v uzavřeném úseku také náhradní autobusy.

Na trati Rumburk - Dolní Poustevna bude kvůli stavebním úpravám neprůjezdná v pondělí 26. dubna dopoledne část trati v úseku Rumburk - Šluknov. Dráhy nahradí autobusy čtyři vlakové spoje. Na stejné trati se nebude jezdit i v úterý 27. dubna dopoledne, tentokrát v úseku Šluknov - Velký Šenov. Tam bude nahrazeno šest vlakových spojů.

V úterý 20. dubna nepojedou kvůli úpravám kolejiště vlaky na trati Louny - Kralupy nad Vltavou v úseku Louny - Chlumčany u Loun. Místo sedmi vlaků pojedou autobusy.

Na trati Lovosice - Postoloprty je výluka naplánována na pátek 30. dubna dopoledne v úseku Březno u Postoloprt - Postoloprty. Mezi těmito stanicemi pojedou autobusy místo šesti vlakových spojů.