Policisté dopadli plzeňského násilníka

Plzeň - Policisté dopadli pachatele, který podle nich v Plzni od roku 2005 znásilnil několik dívek a žen, naposledy letos v březnu dvaadvacetiletou ženu. Jedna ze znásilněných byla nezletilá, další nezletilé dívce se podařilo před útočníkem utéct. Plzeňana ve věku 22 let už kriminalisté obvinili a soud rozhodl o jeho umístění ve vazbě.

„Muž měl poslední letošní březnovou sobotu v prostoru rozhledny Chlum v Plzni znásilnit pod pohrůžkou použití nože dvaadvacetiletou ženu,“ potvrdila krajská policejní mluvčí Jana Václavová. Na svědomí má mít podle policistů ale i další případy. „Zatím zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že se měl prvního skutku dopustit v říjnu roku 2005,“ dodala Václavová. V podvečerních hodinách tehdy dle policie znásilnil opět na lesní cestě u rozhledny Chlum nezletilou dívku, které vyhrožoval zabitím.

Přibližně o rok později, tedy v listopadu roku 2006, se prý stejného činu dopustil ve večerních hodinách v prostoru pod viaduktem v městské části Plzeň Doubravka. Tam si vyhlédl mladistvou dívku, které ke krku přiložil nůž a pak ji znásilnil.

„V květnu roku 2008 se měl dopustit dalšího protiprávního jednání, a to na nezletilé dívce, která se vracela v odpoledních hodinách ze školy domů. Toto děvče se měl pokusit rovněž znásilnit, přičemž jí měl ke krku přiložit plastovou atrapu zbraně,“ dodala mluvčí. Děvčeti se však podařilo ze sevření pachatele uvolnit a z místa utéci.