Za utonutí chlapce v aquaparku může jeho otec

Praha - V případu lednového utonutí dítěte v čestlickém aquaparku padlo obvinění. Podle policie je za smrt čtyřletého chlapce zodpovědný jeho otec. Kriminalisté ho obvinili z nedbalostního trestného činu. Událost se stala v lednu letošního roku.

„Policisté nezjistili zavinění u plavčíků ani ze strany aquaparku. Cedule umístěné u atrakcí jsou naprosto dostačující a převyšují standard,“ uvedla mluvčí policie Praha-venkov Štěpánka Zatloukalová. Otec si měl podle kriminalistů chlapce lépe hlídat. Muž z Plzně byl podle Zatloukalové v aquaparku dohromady se třemi dětmi.

Nešťastná událost se stala v polovině ledna. Po příjezdu záchranářů byl hoch v bezvědomí a nedýchal. Po obnovení základních životních funkcí musel být ve vážném stavu převezen do Fakultní nemocnice v Motole. V nemocnici ale následně zemřel.

Aquapark pravidelně pořádá speciální akce pro děti. Velmi často ho navštěvují mateřské a základní školy nejen z Prahy a Středočeského kraje. Aquapalace Praha nijak neomezuje vstup dětí do areálu, nicméně děti do 12 let musejí být pod dozorem rodičů.