Výluky odkloní brněnské tramvaje i autobusy

Brno – Dvě výluky omezí během víkendu provoz tramvají i autobusů v centru Brna. Od sobotního rána do nedělního večera budou probíhat práce na tramvajové trati v ulici Cejl. Linky 2, 4 a 9 pojedou odklonem a nahradí je dočasná autobusová linka. Po oba dny bude také zcela uzavřena Václavská ulice a část Hybešovy ulice, projet nebudou moci ani městské autobusy linek 51, 91 a 98.

Výluka v ulici Cejl začne v sobotu v 7 hodin ráno a potrvá nepřetržitě až do nedělních 18 hodin. Linky 2, 4 a 9 pojedou ze zastávky Malinovského náměstí k Vojenské nemocnici resp. Trávníčkově či Jugoslávské ulicemi Rooseveltova a Milady Horákové. Neobslouží tak zastávky Kőrnerova a Tkalcovská. Náhradní autobusy X9 budou během výluky jezdit většinou v desetiminutových intervalech po trase Malinovského náměstí - Kőrnerova - Tkalcovská - Jugoslávská a zpět.

Od sobotních 8 hodin do nedělního večera budou odkláněny autobusy z Václavské a částečně také z Hybešovy ulice. V denním provozu se omezení dotkne linky 51, která pojede mezi zastávkami Nové sady a Mendlovo náměstí odklonem ulicemi Nové sady, Poříčí a Křížova. Vynechá tak zastávky Hybešova a Václavská. Na odklonové trase autobusy naopak obslouží zastávky Křídlovická a Poříčí. Výluka ovlivní také provoz nočních linek 91 a 98. Mezi zastávkami Poříčí resp. Mendlovo náměstí a Hybešova pojedou odklonem ulicemi Pekařská, Anenská a Leitnerova. Vynechají tak zastávku Václavská, naopak zastaví u nemocnice sv. Anny.