Auto po havárii vzplálo, řidič nepřežil

Ústí (Vsetínsko) – Smrtí řidiče skončila krátce po půlnoci nehoda osobního renaultu v Ústí u Vsetína. Po prudkém čelním nárazu do rohu budovy začalo těžce poškozené auto hořet. Řidič, který byl uvnitř zaklíněný, v plamenech zahynul, informoval mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček. Po nehodě byla hlavní silnice I/57 asi tři hodiny uzavřena, po ránu již je zcela průjezdná.

Muž, který před nehodou nezvládl řízení, se nemohl z vozidla dostat, protože byl uvnitř zaklíněn za nohu.

Samotná tragédie se odehrála velmi rychle. Ačkoli nedaleko domu, do kterého vozidlo narazilo, bydlí starosta ústeckého sboru dobrovolných hasičů, který okamžitě zorganizoval pomoc, řidič zahynul. „Chystal se ke spánku, když uslyšel kvílení pneumatik a následně také náraz do domu. Okamžitě se oblékl, popadl sněhový hasicí přístroj a vyběhl na pomoc. Vozidlo bylo zachváceno mohutným požárem, který se mu nepodařilo utlumit ani za použití celého většího hasicího přístroje,“ popsal Mitáček.

Po příjezdu profesionálních hasičů byl podle mluvčího oheň tak silný, že dosahoval až ke střeše budovy, do které auto narazilo. „Celá přední motorová část vozu byla v kabině a záchrana řidiče nebyla prakticky vůbec možná,“ dodal Mitáček.

Letos jde na Vsetínsku o druhou smrtelnou nehodu. První se stala zhruba před měsícem, když čtyřiačtyřicetiletý řidič vozu Volkswagen Golf z Rožnova pod Radhoštěm nepřežil střet s protijedoucím vozem na silnici mezi Zubřím a obcí Zašová. V celém Zlínském kraji letos zemřelo při haváriích již jedenáct osob.

Vydáno pod