Pražská ODS zahájila předvolební kampaň

Praha – Pražská ODS zahájila ostrou část volební kampaně, která by měla stát zhruba 30 až 35 milionů korun. Podle představ občanských demokratů mají tuto částku sehnat oblastní sdružení a regionální organizace, aby se strana nemusela zadlužovat. Kampaň by prý měla být kontaktní, kandidáti chtějí lidem především vysvětlovat plány ODS. Strana také povede humornou negativní kampaň na své protivníky.

„Určitě plánujeme billboardy, bude kontaktní kampaň, to znamená různá modrá městečka řešení. Budeme komunikovat přes nový web, zaměříme se na elektronickou komunikaci,“ popsal kampaň lídr pražské kandidátky David Vodrážka. Navíc prý má pražská ODS připravena i další esa v rukávu: „Negativní kampaň bude určitě součástí jak celostátní, tak i pražské kampaně, ale spíš humornou formou, nic agresivního,“ dodal Vodrážka.

Podle šéfa volební kampaně v Praze Tomáše Chalupy bude kampaň rozdělena tematicky na tři fáze. První z nich bude ODS prezentovat heslem „Nejsme dokonalí“. „Používáme věci, které nejsou námi vymyšlené, ale jsou to různá ratingová hodnocení agentur, která mají mezinárodní srovnání. Druhou a třetí nechci moc představovat, ale druhá by měla být primárně programová. Pravidlo je, že by to měla být kampaň o nás,“ uvedl Chalupa.

Tisková konference ODS (zdroj: ČT24)

Strana také představila prvních 15 kandidátů, z nichž každý má přiděleno nějaké předvolební téma. Například lídr Vodrážka prohlásil, že chce prosadit, aby stát participoval na dopravních tepnách, které Praha buduje. Mezi ně patří například dopravní okruh, který stále není dokončen. Dvojka pražské kandidátky Pavel Bém si vzal za své mimo jiné životní prostředí a nezaměstnanost. Chce podporovat malé a střední podnikatele. „V Praze už řadu opatření děláme, jdeme do přímých podpor malých a středních podnikatelů pomocí dotací,“ uvedl Bém.

Starostka Prahy 2 Jana Černochová pak chce bojovat proti hazardu, poslanec Boris Šťastný by zase rád prosadil reformu zdravotnictví. „Současný systém zdravotnictví je neudržitelný, vydrží maximálně 12 měsíců,“ prohlásil.  

Praha má v současnosti ve sněmovně 14 poslanců. Podle Chalupy by jich letos mohla získat přibližně devět. „Jsme v situaci poklesu volební podpory proti fenomenálnímu výsledku roku 2006. Nejsem snílek, ale osm, devět, deset mandátů bych považoval za dobré,“ prohlásil.