Chalupa: Obraz ODS jsem nepoškodil

Praha – Pražskou ODS zasáhl v pondělí kádrový otřes. Tomáš Chalupa, Milan Jančík a Jiří Janeček tvoří trojici politiků, kteří v pondělí přišli o svou funkci. Jako jeden z důvodů Chalupova odvolání mělo být podle Rudolfa Blažka zablokování tajné volby na výkonné radě, která by mohla umožnit sesazení Ivana Langera či Pavla Béma z kandidátky ODS. Chalupa dlouhodobě podporuje právě pražského primátora a svůj krok považuje za logický.

„Na sněmu konkrétní výhrady nezazněly, my je sbíráme z médií a z různých vyjádření,“ prohlásil starosta Prahy 6 Chalupa. Svůj krok na výkonné radě považuje za logický, protože předem upozorňoval, že podpoří Pavla Béma. „Výkonná rada ve své historii ještě nikdy tajně nehlasovala,“ konstatoval Chalupa. Sám se snažil vytvořit co nejméně rizikovou situaci. „Pro Pavla Béma to byla jediná motivace,“ podotkl Chalupa.

Jak to v pražské ODS dopadne, nebylo podle Chalupy až do konce pondělního jednání jasné. Nakonec ho ale výsledek stál post místopředsedy ODS. „Jsem přesvědčen, že za těch 12 let, co působím v pražské komunální politice, tak se nemám za co stydět,“ konstatoval Chalupa. Jeho kolegy Jančíka s Janečkem by podle něj bylo dobré hodnotit komplexně. „Oba město změnili, kolik nepřátel si vytvořili právem a kolik neprávem, nemohu soudit,“ dodal starosta.

Rozhovor s Tomášem Chalupou (zdroj: ČT24)
Jednání pražské ODS
Zdroj: ČT24