Ve Zlíně zpřísní parkování v centru města

Zlín - Ve Zlíně změní od 1. května režim parkování v centru města, reagují tak na časté zneužívání stávajícího parkovacího režimu v ulicích Soudní a Bartošova ze strany řidičů, kteří stání zablokují na celý den a z místa odjedou až v době, kdy u výjezdu není obsluha. Konec provozní doby parkovací zóny v těchto ulicích tak bude prodloužen ze stávajících 19:00 na 21:00, uvedl radní Zdeněk Blažek (ODS).

„Tito bezohlední řidiči zablokují na celý den parkovací místa pro ty, kteří potřebují vyřídit své doklady na úřadech. Parkování v centru je určeno pro nejnutnější vyřizování. Za jistý komfort si při delším stání musí řidiči připlatit,“ poznamenal Blažek.

Nový režim parkování v centru krajského města začne platit 1. května. K tomuto datu radnice navíc změní i cenové tarify. Nyní řidič zaplatí pět korun za parkování do 30 minut a za každých dalších započatých pět minut dalších pět korun navíc. Od 1. května bude výjezd do pěti minut zdarma. „Jestliže tedy řidič nenajde parkovací místo, nebude platit nic. Doposud zaplatil pět korun i za pouhý vjezd a výjezd,“ zdůraznil radní. Podle jeho slov cena parkovného do 30 minut přijde nově na 15 korun a za každých započatých pět minut se připočítá dalších pět korun.

Cena parkování bude od 1. května upravena také na parkovišti Březnická - ze stávajících 20 korun za den se zvýši na 25 korun za den. Sazba na parkovacích automatech podél třídy T. Bati se změní ze stávajících čtyř korun za 15 minut na korun šest.

S parkováním v centru města zlínská radnice bojuje již dlouho. Před několika měsíci kvůli zklidnění dopravy například zrušila 15 stání v Bartošově ulici.

Vydáno pod