Snadnou orientaci ve svém programu představila ODS

Praha – Lidé, kteří se zajímají o programovou nabídku občanských demokratů, se mohou jednoduše zorientovat ve volebním programu strany na jejím webu. Možnost sestavit si „vlastní volební program“ je jedním z předvolebních taháků, které dnes novinářům představili volební lídr ODS Petr Nečas a místopředseda strany a její volební manažer Ivan Langer. Občanští demokraté také plánují do schránek doručovat své volební noviny s názvem „Jasně“, vyrobili nálepky na automobily a už tradičně představují svá stranická „řešení“ na billboardech a v tištěné inzerci. Tváří strany se na velkoplošných reklamách stal lídr Nečas, reklamy provází heslo „Bez vašeho hlasu to nepůjde!“.

Zájemce o program ODS na internetových stránkách zadá některé základní údaje o sobě a problém, který jej zajímá. Voliči pak strana pošle vybrané body ze svého programu, které se jeho otázky týkají. „Má to celou řadu výhod, například to šetří čas,“ poznamenal Nečas.

Podobnou aplikaci na webu podle něj nemá žádná jiná strana v ČR. „Věříme, že to zaujme celou řadu voličů, že si budou sestavovat svůj vlastní program z programu ODS, mohou upozornit své kamarády, známé,“ dodal. ODS podle Langera hodlá do budoucna o podobě své kampaně přesně informovat. „Budeme dopředu říkat, co a jakým způsobem hodláme komunikovat,“ vysvětlil. Klíčovými tématy první fáze kampaně jsou podle něj pracovní místa, nízké daně a boj proti zadlužení země.

Brífink ODS o Vlčkově odstoupení a předvolební kampani (zdroj: ČT24)

Langer vyrukoval i s nálepkami na vůz

Volební noviny „Jasně“, připravené v nákladu 3,5 milionu výtisků, mají putovat do schránek občanů a podle mluvčího strany Martina Kupky „srozumitelně vysvětlit pravicová řešení ODS“ pro širokou skupinu lidí. ODS počítá s celkem třemi vydáními publikace do voleb.

„Máme i řešení pro motoristy,“ poznamenal s narážkou na volební slogan ODS Langer. Mínil tím nálepky na automobily se slogany jako „Jezdím vpravo! Volím ODS“ nebo „Nejedu v tom s Paroubkem“. Vznik samolepek si prý vyžádali sami sympatizanti občanských demokratů. Lidé prý žádali například i o plakáty, které by bylo možné vyvěsit na plot a podobně.