Na pražskou Malou Stranu nepojedou tramvaje

Praha – Tramvajová výluka změní od pátku cestování na pražské Malé Straně mezi zastávkami Malostranská a Anděl. Od pátečních devíti hodin pojede odklonem linka 22, linky 12 a 20 se přidají v osm večer. Výluka se dotkne také noční linky 57 a historické 91. Místo tramvají bude jezdit náhradní autobusová linka X22. Výluka potrvá do pondělního rána.

Linka 22 vystřídá během výluky hned dvě různé objízdné trasy. Během pátku bude jezdit v úseku Národní divadlo – Malostranská přes Starosměstkou. Od večera však od své pravidelné trasy odbočí již na Karlově náměstí a pojede přes zastávky Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Staroměstská na Malostranskou.

Linka 12 opustí svoji obvyklou trasu při cestě z Barrandova na Andělu a vrátí se na ni na Strossmayerově náměstí, kam dojede přes zastávky Zborovská, Karlovo náměstí, Václavské náměstí, Masarykovo nádraží a Dlouhá třída.

Linka 20 pojede odklonem z Anděla na Malostranskou přes zastávky Zborovská, Karlovo náměstí, Václavské náměstí, Masarykovo nádraží, Dlouhá třída a Čechův most, na Malostranské bude stavět v ústí ulice Edvarda Beneše.

Linky 57 a 91 pojedou po celou dobu výluky přes Staroměstskou.