Další útok zápalnou lahví - tentokrát v Uherském Ostrohu

Uherský Ostroh - Neznámý pachatel hodil v noci na dnešek v Zemědělské ulici v Uherském Ostrohu na Slovácku oknem do rodinného domu zápalnou láhev. Řinkot skla probudil spící ženu, která spolu s příbuznými požár uhasila, aniž byl někdo zraněn. Pachateli hrozí za obecné ohrožení tři až osm let vězení, policisté po něm pátrají.

Plameny zničily koberec a nábytek. V pokoji, do kterého pachatel vhodil zápalnou láhev, v tu dobu nikdo nebyl. „Ihned po uhašení zavolali obyvatelé domu policii. Přivolaní policisté začali zjišťovat jak detaily na místě činu, tak okolnosti, které vhození zápalné láhve do okna předcházely,“ informoval mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental. Policisté přitom do tohoto domu vyjížděli již v úterý, kdy do oken někdo hodil tři kameny. Pachatele přestupku se prozatím také najít nepodařilo.

Příčinou jsou zřejmě sousedské spory

„Z dnešního dosavadního intenzivního šetření se policistům podařilo vyloučit rasově motivovaný podtext útoku. Pravděpodobnějším motivem mohou být nejen sousedské spory, v nichž jednu z hlavních rolí hraje starší muž z rodiny bydlící v atakovaném domě. Pokud by kdokoliv měl jakékoliv informace k událostem jak z noci na čtvrtek, tak k úternímu přestupku, ať zavolá na linku 158,“ přiblížil Mergental.

Útoky zápalnou lahví šetřili v poslední době kriminalisté v Moravskoslezském kraji. V březnu takto zaútočil někdo na dům romské rodiny v ostravské osadě Bedřiška, nikdo nebyl zraněn. Loni v dubnu žháři zaútočili na domek romské rodiny ve Vítkově na Opavsku. Při následném požáru byli zraněni tři lidé. Nejvážněji tehdy ani ne dvouletá Natálka. Utrpěla rozsáhlé popáleniny druhého a třetího stupně na 80 procentech těla.