V Olomouckém kraji budou výluky na železnici

Olomouc - V Olomouckém kraji zkomplikují příští týden železniční dopravu opravy několika tratí. Na výluky se musejí připravit lidé, kteří cestují po trasách Šumperk - Libina, Třebčín - Kostelec či Mikulovice - Glucholazy v Polsku. Cestující budou v době výluk přepravovat náhradní autobusy, informovala o tom mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Mezi Šumperkem a Libinou vlaky nebudou jezdit od pondělí do čtvrtka od 7:00 do 16:30. Další výluka se dotkne trati číslo 273, v pondělí a úterý bude od 7:00 do 17:00 v úseku Třebčín - Kostelec, ve středu od 7:00 do 16:45 mezi Drahanovicemi a Trebčínem a ve čtvrtek od 7:10 do 16:55 mezi stanicemi Senice na Hané a Drahanovice.

Kvůli opravám trati dále vlaky nepojedou od úterý do čtvrtka v úseku Mikulovice - Glucholazy - Jindřichov ve Slezsku. „S ohledem na počet autobusů náhradní dopravy je nutno u skupinových přeprav cestujících, tedy při školních výletech, turistických akcích a podobně, o počtu 15 a více osob, nahlásit požadavky na přepravu. Požadavek musí obsahovat číslo spoje, počet cestujících, nástupní a cílovou stanici na trati a telefonický kontakt na objednavatele,“ doplnila mluvčí.

Žádost zájemci mohou uplatnit alespoň dva pracovní dny předem osobně v kterékoliv osobní pokladně ve stanicích na trati 292, telefonicky nebo e-mailem na pracoviště ČD.