Rekreační chalupa skrývala unikátní pěstírnu marihuany

Ústí nad Orlicí – Policisté na Orlickoústecku odhalili jednu z největších důmyslně vybavených pěstíren konopí. Třicetiletý muž z Prahy ukrýval v rekreační chalupě na samotě u lesa stovky sazenic. Kriminalisté ho už obvinili z nedovolené výroby drog. Hrozí mu trest od dvou do deseti let. Další vyšetřování má ukázat, komu marihuanu prodával.

Kriminalisté na případu s krycím názvem Novostavba pracovali už od zimy. Při domovní prohlídce objevili velké množství marihuany i špičkové technické vybavení. Na Orlickoústecku jde podle policistů o jednu z největších dosud odhalených pěstíren konopí. „Zajištěno bylo 450 rostlinek marihuany v různé velikosti od deseti do padesáti centimetrů,“ řekla ČT Eva Sichrová z Policie ČR Ústí nad Orlicí.

K urychlení růstu konopí pomáhala speciální hnojiva

Reportáž Michala Klokočníka (zdroj: ČT24)

K urychlení růstu konopí muž používal speciální hnojiva. Podle vyšetřujícího kriminalisty byly navíc dvě místnosti vybaveny elektrosušením a výbojkami. Rostlinky byly rozfázované podle velikosti. Kolik drogy obviněný muž sám spotřeboval a kolik prodal nyní kriminalisté prověřují. Vzhledem k tomu, že pocházel z Prahy, měl odběratele marihuany pravděpodobně právě tam.

„Muž byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V tuto chvíli mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let,“ dodala Sichrová.

Vydáno pod