Na Olomoucku bude RegioJet přímo konkurovat ČD

Olomouc – Týden po skončení prezentačního provozu vlaků společnosti RegioJet v Ústeckém kraji začnou jeho motoráky Desiro jezdit na trati z Olomouce do Senice na Hané. Poprvé tak budou přímo konkurovat vlakům Českých drah, které provozují shodnou přímou linku. RegioJet zatím vozil cestující o víkendech po trati, kde běžné spoje nejezdí, v pracovní dny jsou jeho motoráky k vidění na trase, kde musí zákazníci ČD vystřídat dva vlaky.

RegioJet bude jezdit mezi Olomoucí a Senicí v pracovním týdnu od 17. do 21. května. Podle jízdního řádu, který společnost zveřejnila, budou vlaky jezdit zhruba po dvou hodinách, nebudou však použitelné například k cestě do školy. Většinu dne budou žluté vlaky RegioJetu odjíždět ze Senice asi dvacet minut před vlaky Českých drah – ty budou pravděpodobně také žluté, protože na trati pravidelně jezdí modernizované jednotky Regionova. Z Olomouce bude RegioJet vyjíždět naopak asi dvacet minut po spojích ČD.

Dceřiná společnost autobusového dopravce Student Agency zahájila provoz s cestujícími v Ústeckém kraji minulý týden. Kromě jejích moderních dieselových jednotek se v regionu objevily také nové elektrické jednotky Českých drah, které zatím na lince z Děčína, respektive z Ústí nad Labem do Teplic jezdily pouze o víkendech. Především víkendový provoz na tzv. Kozí dráze přitáhl do vlaků RegioJetu mnoho cestujících zvědavých jak na nového dopravce, tak na trať, po které řádné vlaky nejezdí už přes dva roky.