Chrudimská policie postřelila ve škole zloděje

Luže (Chrudimsko) - Policie postřelila zloděje, který se dnes kolem druhé hodiny ráno vloupal do základní školy v Luži na Chrudimsku. Na místo přijela hlídka ze Skutče a pachatele objevila v budově prvního stupně. Lupič měl ale zbraň a začal střílet, policisté střelbu opětovali a zranili ho. Záchranáři zloděje převezli do hradecké nemocnice. Podle informací České televize má za sebou pestrou kriminální minulost.

Vloupání policii nahlásil školník. Sedmašedesátiletý zloděj, který pochází ze Skutče, ale začal na přivolanou hlídku ve škole střílet. Policisté palbu opětovali a podle informací ČT muže zasáhli do nohy. Zloděj se poté vzdal. Kriminalisté nyní zjišťují, co se snažil muž ukrást a jakou způsobil škodu.

Chrudimští policisté nechtějí říct bližší podrobnosti, případ od nich převzala inspekce policie, která prověřuje okolnosti střelby. Její mluvčí Martina Lídlová pouze potvrdila, že při střelbě byla zraněna civilní osoba. Vyšetřování ale potrvá nejméně měsíc a dokud neskončí, není oprávněná cokoliv sdělovat.

Telefonát Erika Knajfla (zdroj: ČT24)
Policie postřelila zloděje, který se vloupal do základní školy v Luži na Chrudimsku.
Zdroj: ČT24