Prodloužený víkendový provoz metra bude až od září

Praha - Pražské metro čeká hodinové prodloužení nočního provozu v pátek a v sobotu až od začátku září. Prodloužení se bude týkat i návazných autobusových či tramvajových spojů. Rozhodlo o tom představenstvo pražského dopravního podniku (DPP) a informoval o tom jeho předseda David Vodrážka (ODS). Původně se předpokládalo prodloužení provozu metra od začátku července. Změna bude DPP stát ročně 37 milionů korun.

Podle Vodrážky bude metro nově jezdit až do 1:00, nyní končí o hodinu dříve. „Definitivně jsme schválili, že provoz bude prodloužen o jednu hodinu do jedné hodiny rána,“ řekl Vodrážka. Zároveň později podle něj vyjedou i navazující spoje. „Nebude to tak, že metro někam přijede, vyklopí lidi a ti se nikam nedostanou,“ dodal.

Vedení DPP původně chtělo prodloužit čas odjezdu posledního metra již od července, plány ale nakonec změnilo. Důvodem podle Vodrážky je, aby se DPP vyhnul případným problémům kvůli nepřipravenosti změny.

Dopravní podnik neuvažuje, že by metro vyjíždělo později i v jiné dny. „Není možné i z hlediska bezpečnosti a všech možných kontrol, které probíhají v noci v metru, aby takové prodloužení bylo každý den,“ doplnil Vodrážka.