V pražské Myslíkově ulici začala rekonstrukce tramvajové trati

Praha - Na delší dopravní omezení se musí připravit řidiči v okolí pražské Myslíkovy ulice, kde začala rekonstrukce tramvajové trati, která potrvá do 12. července. Dnes začíná v úseku ulic Odborů – Spálená, po dokončení tohoto úseku budou následovat práce v rozsahu ulic Odborů – Náplavní a v poslední etapě bude dokončena část Myslíkova – Jiráskovo náměstí a vlastní křižovatka ulic Myslíkova – Spálená.

Rekonstruovat se bude tramvajová trať v Myslíkově ulici a navazující kolejové křižovatky, trati mezi Jiráskovým náměstím a Myslíkovou a mezi Lazarskou a Karlovým náměstím. Současně s přestavbou tramvajové trati se v této oblasti budou opravovat vodovodní řady, vozovky a chodníky.

Rekonstrukce bude rozdělena do tří etap. Stavět se začne v úseku ulic Odborů - Spálená. Po dokončení tohoto úseku budou následovat práce v oblasti ulic Odborů - Náplavní a v poslední etapě bude dokončena část Myslíkova - Jiráskovo náměstí a křižovatka Myslíkovy a Spálené ulice. Ve Spálené ulici bude stávající tramvajový svršek nahrazen kolejnicemi na pražcích.

Vedle přestavby tramvajového svršku se budou rekonstruovat také tramvajové zastávky a upravovat přechody pro chodce se světelnou signalizací. Součástí stavby je také potřebné odvodnění povrchu kolejiště i tělesa tramvajového spodku.