Motorkářský sraz Harley-Davidson v Praze, zítra se chystá spanilá jízda

Praha – Spanilou jízdu Prahou chystají na sobotu účastníci národního srazu majitelů amerických motocyklů Harley-Davidson. Sraz začíná dnes na koupališti ve Džbánu, podle pořadatelů se ho zúčastní asi 500 majitelů této kultovní značky. Součástí akce jsou také motorkářské atrakce a zábavný program, který v noci na neděli vyvrcholí ohňostrojem. V souvislosti se srazem se prý připravují jen minimální policejní opatření.

„Spanilá jízda se uskuteční za doprovodu policie. Účastníci akce pojedou ze Džbánu na Václavské náměstí a zpět. Cesta při průjezdu Prahou bude uzavřená pro dopravu,“ uvedl za pořadatele Štěpán Salač z pražského klubu Harley Owners Group. Podle něj bude kolona motocyklů dlouhá až šest kilometrů. Uzavřený má být vždy pouze úsek, kterým budou motorkáři projíždět. 

Užít si jízdu na motocyklu budou moci i lidé, kteří tento prestižní stroj nevlastní. „Na setkání klubu se poprvé objeví Demo Truck, tedy nákladní vůz s 23 motocykly Harley-Davidson včetně letošních novinek, který bývá pouze na velkém evropském srazu. Vyzkoušet si motorku bude moci kdokoli zdarma,“ řekl Salač. Chystají se také bikerské hry, jízda zručnosti i hudební program.   

Národní srazy majitelů Harley-Davidson se pravidelně pořádají zhruba v 60 zemích. Podle pořadatelů jde o setkání lidí, pro které je tento motocykl známkou životního stylu. „Kromě motorky si lidé kupují životní styl. Když si jednou pořídí stroj, chodí v tričkách, ponožkách nebo kalhotách s nápisem Harley-Davidson, mají polepená auta a příslušné tetování na těle. K motorce patří také parta kamarádů v klubu,“ vysvětlil Salač. „Žijete tím. Je to legenda. Je to jediná firma, která vyrábí už víc než sto let jenom motorky. Když si sednete na harleye, pak už nechcete nic jiného,“ uvedl.

Setkání příznivců Harley-Davidson
Zdroj: ČT24
Vydáno pod