Harleyáři se vydali na spanilou jízdu Prahou

Praha - Do Prahy se sjeli vyznavači životního stylu se značkou Harley-Davidson. Klub majitelů těchto majestátních motorek - Harley Owners Group – se schází v Praze na Džbánu každý červen. Na čtyři stovky motorkářů se zúčastnily tradiční spanilé jízdy městem. Jsou mezi nimi dělníci, podnikatelé, právníci, lékaři - dnes všichni v kůži a vestách Harley-Davidson. Součástí již 17. ročníku národního srazu harleyářů jsou i bikerské hry a koncerty.

Úvodem a zároveň vrcholem srazu je spanilá jízda Prahou. „Je třeba mít zajištěný náš doprovod, policejní doprovod pro zastavení dopravy, tramvají, aby nebyl žádný karambol,“ vysvětlil prezident klubu Pepa Mlejnek. Čtyři sta kultovních motorek se projelo po Evropské třídě přes Vítězné náměstí, Letenským tunelem až na Václavské náměstí a kolem Hradu zpět do kempu.

Na sraz harleyářů mohou dorazit i lidé, kteří motorku nevlastní. Letos mají lidé jedinečnou šanci si jízdu vyzkoušet. „Demo Truck putoval po celé Evropě, zastavil se v květnu i v Čechách. Náš klub kolem toho pomáhal, jezdili jsme s těmi lidmi a evropské vedení se rozhodlo, že když to takhle dobře umíme a udělali jsme rekord v počtu jízd, tak nám dá na náš sraz tento Demo Truck k dispozici,“ vysvětlil manažer srazu Štěpán Salač.

Reportáž Veroniky Kabátové (zdroj: ČT24)

Štěpán Salač, manažer srazu:

„Kdo si koupí motorku, ten si kupuje i kus životního stylu.“

Klub českých harleyářů je nejstarším v Evropě. V současnosti má 147 členů. Pořadatelé akce, která skončí v neděli dopoledne odjezdem účastníků z Prahy, očekávají zájem zhruba 1 500 diváků. Další informace jsou i na internetových stránkách klubu.

Spanilá jízda harleyářů
Zdroj: ČT24