Patnáctiletý řidič zemřel při střetu auta s vlakem na Valašsku

Branky (Vsetínsko) - Patnáctiletý řidič zemřel dnes večer při střetu osobního automobilu Opel Vectra s vlakem na železničním přejezdu v obci Branky na Vsetínsku. Další ve voze cestující o dva roky mladší mladíci byli vážně zraněni a převezeni do nemocnice. Provoz na trati byl na několik hodin přerušen.

Nehoda se stala na železničním přejezdu chráněném světelným výstražným a zvukovým zařízením. Po nárazu bylo auto odhozeno mimo přejezd i kolejiště. Patnáctiletý hoch zemřel na místě, další mladík byl v kritickém stavu transportován vrtulníkem do ostravské nemocnice a třetí z pasažérů byl s vážným zraněním ruky převezen sanitkou do nemocnice ve Valašském Meziříčí.

Řidič nerespektoval funkční signalizační zařízení

„Všichni tři pasažéři byli místní mladíci. V krátké době po tragédii se na místo seběhli rodinní příslušníci, které událost velmi těžce zasáhla. Hasiči, proškolení v poskytování posttraumatické péče, poskytovali svou pomoc zdrceným rodinám,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček s tím, že cestujícím ve vlaku byla zajištěna náhradní doprava.

Podle mluvčí vsetínské policie Ludmily Brousilové mladý řidič nerespektoval funkční signalizační zařízení, které oznamovalo příjezd vlaku: „Nikdo z nich neměl řidičské oprávnění, neměli za volantem co dělat. Okolnosti nehody nadále šetříme stejně jako to, jak se mladíci k automobilu dostali.“