Cizinec zemřel na policejní stanici, údajně narazil hlavou do zdi

Praha - Na služebně státní policie v centru Prahy zemřel včera asi v deset hodin večer cizinec. Šlo o 44letého muže, kterého zatkli městští strážníci u hlavního nádraží poté, co obtěžoval kolemjdoucí. Agresivně se údajně choval i na policejní stanici – napadal policisty, a když narazil hlavou do zdi, zemřel. Přesné příčiny úmrtí určí soudní pitva.

Agresivního muže zadrželi městští strážníci ve Vrchlického sadech, kde měl obtěžovat a napadat kolemjdoucí. Nakonec zaútočil i na strážníky, ti ho pak spoutali a převezli na služebnu státní policie v Krakovské ulici na Praze 1. Muž ale s násilím údajně nepřestal ani při výslechu. „Tento agresivní muž měl zaútočit na strážníka městské policie hlavou, strážník v poslední chvíli uhnul a muž hlavou narazil do zdi, poté upadl na zem a zkolaboval,“ vysvětlila policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Podle popisu svědků mluvil útočník slovensky a vážil asi 200 kilogramů. Ani přivolaná záchranka mu už ale nedokázala pomoci. „Do Krakovské ulice jsme vyjížděli k úrazu hlavy 44letého muže, u kterého náhle nastala zástava krevního oběhu. Resuscitace byla bohužel neúspěšná, pacient zemřel. Podle zasahujícího lékaře je příčina smrti neznámá,“ oznámila mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová.

Reportáž Barbory Jelínkové (zdroj: ČT24)

Přivolaný lékař nicméně na místě předběžně vyloučil cizí zavinění a nařídil provedení soudní pitvy, která odhalí bezprostřední příčinu smrti a navíc ukáže, jestli nebyl zatčený muž pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek. Výsledky by měly být hotové do dvou dnů.

Vydáno pod