„Modřanského vraha“ už se lidé bát nemusí, spáchal sebevraždu

Praha – Pražská policie téměř po deseti měsících uzavřela případ takzvaného modřanského vraha. Muže, který v loni v srpnu v jednom z bytů poblíž lesoparku v pražských Modřanech brutálně zavraždil svoji osmačtyřicetiletou přítelkyni, našel myslivec mrtvého u Slapské přehrady, kde spáchal sebevraždu. Nejistota a strach provázela především pozůstalé, kteří krátce po vraždě dostávali výhrůžné dopisy.

„Šetřením bylo zjištěno, že se zavražděná žena v minulosti s mužem důvěrně přátelila. Později přerušila veškeré kontakty a vztah ukončila. Tuto skutečnost muž ale odmítal akceptovat a opakovaně se snažil o to, aby žena svůj postoj vůči němu změnila,“ uvedla mluvčí pražské policie Ivana Ježková.

Kriminalisté si pro svou potřebu vypracovali psychologický profil pachatele. „Od počátku jim vycházelo, že muž neunese tíhu svého svědomí a sáhne si na život,“ řekla ČT Ježková. Stanislav Kotrba svou přítelkyni několik měsíců týral, nakonec ji 26 ranami ubodal k smrti. Tíhu hrůzného činu ale zřejmě neunesl a u břehů Slapské přehrady se oběsil. Jeho tělo našel myslivec. Identitu prokázalo několik testů i analýza DNA.

Modřanský vrah spáchal sebevraždu (zdroj: ČT24)

Díky spolupráci s médii a na základě informací od lidí policie zjistila, že se muž pohybuje v okolí Slapské přehrady. Policie ji několikrát marně prohledávala. Zaměřila se i na chatu, která vrahovi patřila. Dopis, ve kterém se přiznává k zabití přítelkyně a oznamuje vlastní sebevraždu, nakonec našli policisté v jiné chatě, do které se muž vloupal. „Během podzimních měsíců byla naše pátrání neúspěšná, nakonec se ukázalo, že už někdy od října, kdy sebevraždu spáchal, pro své okolí nebezpečný nebyl, což jsme samozřejmě nevěděli,“ dodala Ježková.