Oprava silnic na Klatovsku má zpoždění, možná se nestihne

Klatovy – Silničáři na Klatovsku jsou pozadu s opravami silnic. Důvodem skoro měsíčního skluzu je deštivé a chladné počasí posledních týdnů, které záplatování silnic nepřeje. Klatovská silniční správa se přitom stará skoro o tisíc kilometrů silnic, jejichž části chce letos opravit.

V posledních týdnech řidiče často překvapily vyfrézované díry na silnicích, které jako by byly ponechány svému osudu. Silničáři na ně nezapomněli, kvůli dešti a příliš chladnému počasí ale nemohli v opravách pokračovat. „Když je špatné počasí a mokro, byly by to vyhozené peníze,“ komentoval cestmistr Jaroslav Majer.

Děr samotných by přitom nebylo tolik, kdyby se zima byla chopila svého údělu tak vlažně jako nyní léto. I bez ní by ale byly opravy nutné, řada komunikací byla děravá už na podzim. „Velká část silnic je v havarijním stavu nejenom díky zimnímu období,“ upozornil provozní náměstek Správy a údržby silnic Klatovy Miroslav Sušický.

Reportáž Jana Dvořáka (zdroj: ČT24)

Klatovští silničáři se budou snažit měsíční zpoždění dohnat. Hrozí ale také, že se letos nepodaří opravit všechny naplánované úseky. Při opravě děr je potřeba také spolupráce řidičů, kteří by měli být trpělivější a ohleduplnější než obvykle. „Málokterý respektuje značky,“ postěžoval si silničář Radek Baštář.

Práce na silnicích budou probíhat do listopadu. Podle Sušického by mělo do podzimu projít opravou 300 až 400 kilometrů.

Vydáno pod