Vlak srazil holčičku, nehodu nepřežila

Vraňany (Mělnicko) - Dnes dopoledne po deváté hodině usmrtil vlak ve Vraňanech na Mělnicku 1,5letou holčičku. Nehoda se stala na první staniční koleji, přímo proti dopravní kanceláři. Holčička byla na místě usmrcena, informoval o tom mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Provoz na trati Kralupy - Děčín se tam podařilo obnovit až ve 12:20.

Do 10:30 jezdily vlaky pouze po jedné koleji, poté byl na žádost policie provoz na obou kolejích úplně zastaven.

Dítě se na nástupiště dostalo z přilehlého bufetu, kde bylo se svou babičkou. Následně vstoupilo z prvního nástupiště do kolejiště a šlo směrem proti jízdě vlaku, který jel rychlostí přibližně 160 km/h.

Drážní inspekce letos eviduje 126 střetů vlaku s osobou, při kterých zemřelo 92 lidí. Oproti roku 2009 se jedná o 11procentní nárůst počtu usmrcených osob (za stejné období loňského roku zemřelo na železničních dráhách při 111 nehodách 83 osob).

Drážní inspekce, nejen ve spojitosti s touto událostí, upozorňuje na zvýšené riziko vzniku těchto nehod v letních měsících, kdy děti nechodí do školy a cestou za zábavou si často zkracují cestu a přecházejí koleje v místech, která jsou veřejnosti nepřístupná.