Dimun končí ve funkci šéfa PR oddělení ČSSD

Praha - Petr Dimun končí ve funkci šéfa PR oddělení Lidového domu. Prostřednictvím textové zprávy ČTK sdělil, že se tak rozhodl už po sněmovních volbách, vzal si ale ještě dva týdny na rozmyšlenou a nyní je jeho úmysl definitivní. Dnes se setkal s místopředsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou.

O svém odchodu Dimun hovořil i v rozhovoru po rozhlasovou stanici Frekvence 1. Řekl, že končí k 1. červenci a že se k odchodu rozhodl sám. Po čtyřech letech práce pro ČSSD se prý cítí unavený. „Poslední kapičkou bylo vyjádření pana místopředsedy (ČSSD Romana) Onderky, kdy začal, pro mě velmi nepochopitelně, kritizovat moji práci, moji pracovitost, vydávání až šesti tiskových zpráv denně,“ řekl v rozhovoru, který Frekvence 1 odvysílá v neděli. „Pracoval jsem pro ČSSD čtyři roky a pomohl zvednout se z preferencí, kdy prohrávala velmi výrazně na podzim 2006,“ uvedl.

O Dimunově odchodu se spekulovalo už od voleb, v nichž ČSSD sice zvítězila, ale jen těsně a s podstatně menším ziskem, než jí předpovídaly některé průzkumy. Sociální demokraté tak momentálně přihlížejí tomu, jak ODS, TOP 09 a Věci veřejné formují středopravicovou vládu.

Již dříve ve funkci skončil volební manažer Jaroslav Tvrdík. Dimun je považován za člověka blízkého někdejšímu předsedovi strany Jiřímu Paroubkovi, který po volbách z čela ČSSD odstoupil. Dimunem zmíněný Onderka nedávno hovořil o postupné proměně ČSSD. „Poznáte to třeba tím, že nebudeme denně rozesílat šest tiskových zpráv s podpisem Dimun,“ řekl minulý týden tento místopředseda sociální demokracie.

Vydáno pod