Pražská ODS rozdělí kandidáty do zastupitelstva

Praha - Regionální rada pražské ODS by dnes měla rozhodnout o tom, v kterých obvodech bude kandidovat sedm hlavních lídrů pro volby do zastupitelstva hlavního města. Schválit by měla také složení volebního štábu. Lídry do podzimních voleb už minulý týden zvolil regionální sněm. Kandidátní listiny budou vést náměstci primátora Marie Kousalíková, Pavel Klega a Rudolf Blažek, starostové Petr Hána, Josef Nosek, Andrea Vlásenková a členka výkonné rady ODS Aleksandra Udženija. Sněm ale nestanovil, kdo bude kandidovat v kterém obvodu. Nerozhodl ani o tom, kdo by měl být hlavním kandidátem na primátora.

Aleksandra Udženija:

„Doufám, že budu pro pražskou kandidátku přínosem, a udělám všechno pro to, abychom ve volbách získali co nejvíc hlasů.“

Rada dnes dostane doporučení, na kterém se shodlo v úterý grémium pražské ODS. Podle předsedy občanských demokratů v metropoli Borise Šťastného bude rozdělení lídrů souviset s jejich příslušností ke konkrétní městské části. Pražané budou poprvé vybírat zastupitele v sedmi obvodech. Toto nové rozdělení hlavního města prosadila právě občanská demokracie. Kritizují ho naopak ostatní strany, protože fakticky na podzim uspějí jen ti, kteří ve svém obvodě namísto pěti procent získají víc než osm nebo devět procent. Letošní novinkou je i celkově nižší počet zastupitelů. Ze sedmdesáti má klesnout na šedesát tři.

Kdo na podzim povede pražskou kandidátku? (zdroj: ČT24)