Tragický víkend na silnicích pokračuje. Sobota a šest mrtvých

Brno/Nový Jičín – První prázdninový víkend si na českých silnicích i v noci na dnešek připsal další úmrtí. V pátek zemřelo osm, v sobotu šest lidí. Dvě úmrtí hlásí policisté i z dnešní noci. Dva jednadvacetiletí mladíci dnes zemřeli při dopravní nehodě na Novojičínsku. Další, dvaadvacetiletý mladý řidič, včera večer zavinil při nehodě v centru Brna smrt osmačtyřicetileté ženy, když ji údajně opilý srazil. Mladík ani nevlastní řidičské oprávnění.

Opilý řidič srazil na brněnské tramvajové zastávce ve Veveří ulici dvě ženy. Osmačtyřicetiletá chodkyně po převozu do nemocnice zemřela, patnáctiletá dívka utrpěla těžká zranění. Oběma se snažili pomoci svědci nehody, poté i zdravotníci. „Zaškrcovali jsme končetinu, která byla amputovaná,“ popsala svědkyně Michaela Šrůtková.

Po nehodě narazil opilý řidič do semaforu, místo pomoci raněným se ale raději dal na útěk. Z křižovatky ulic Veveří - Konečného náměstí mířil podle mluvčí do nedaleké Jiráskovy ulice, kde jej zadrželi policisté. Podle policejní mluvčí Petry Vedrové měl v krvi téměř tři promile alkoholu, hrozí mu obvinění z šesti trestných činů a až desetileté vězení.

Reportáž Markéty Bočkové (zdroj: ČT24)

Dva mladíci zemřeli při nehodě na D1 na Novojičínsku

Dva jednadvacetiletí muži dnes ráno zemřeli při dopravní nehodě na severomoravské části dálnice D1 na Novojičínsku. Třetí muž, který havarovanou dodávku řídil, utrpěl těžká zranění. Jeho spolujezdci zemřeli na místě. K nehodě došlo, když pětadvacetiletý řidič dodávky Ford Tranzit sjel mimo vozovku, kde narazil do mostní konstrukce. Doprava na 332. kilometru ve směru na Ostravu byla svedena do jednoho jízdního pruhu.

Vydáno pod