Tragickou nehodu v Brně převzal žalobce, řidiči hrozí 10 let

Brno - Policisté včera předali státnímu zástupci případ tragické nehody, při níž v sobotu 3. července opilý řidič v Brně na Veveří usmrtil jednu ženu a těžce zranil dívku. Dvaadvacetiletému mladíkovi z Bruntálska hrozí deset let vězení za obecné ohrožení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci. Nyní se rozhoduje o tom, zda bude stíhán vazebně.

Mladík, který nevlastní řidičské oprávnění a měl podle dechové zkoušky asi tři promile alkoholu v krvi, vjel v sobotu večer na tramvajový ostrůvek. Osmačtyřicetiletá chodkyně zemřela na místě, patnáctiletá dívka utrpěla vážná zranění. Řidič narazil do semaforu a pokusil se z místa utéct. Policisté jej dopadli nedaleko.

Vysoký trest hrozí řidiči především kvůli obvinění z obecného ohrožení. Činu se dopustí ten, kdo z nedbalosti ohrozí minimálně osm lidských životů. Podle policistů stálo v době nehody na tramvajovém ostrůvku asi deset lidí. Bilance prvního prázdninového víkendu je mimořádně tragická, od pátku zahynulo při dopravních nehodách podle dostupných informací 19 lidí.