Šéf olomouckých strážníků výrazně překročil povolenou rychlost

Olomouc - O šedesát kilometrů za hodinu překročil ve svém soukromém voze maximální povolenou rychlost ředitel olomouckých městských strážníků Pavel Skalický. Policisté jeho jízdu změřili za Olomoucí na výpadovce na Přerov. Skalický tvrdí, že se tak jen snažil bezpečně vyřešit složitou dopravní situaci a přímo ji popisuje: „Chtěl jsem se zařadit do kolony aut. Nikde však nebylo volné místo. Proto jsem ostatní auta předjel rychleji, než dovolovaly předpisy.“ O jeho odvolání z funkce olomoucký magistrát neuvažuje.

V městské části Olomouc-Vsisko naměřila policejní hlídka řidiči motorového vozidla v místě, kde je povolená rychlost sedmdesát, sto třicet kilometrů za hodinu. Podle slov mluvčí olomoucké policie oznámili policisté přestupek k prošetření do správního řízení. Za tento přestupek hrozí řediteli strážníků pokuta pět až deset tisíc korun a odebrání řidičského průkazu na jeden až šest měsíců.

O svou funkci se ale Skalický bát nemusí. Náměstek olomouckého primátora Jiří Martinák řekl, že se vše událo mimo pracovní dobu. S jeho prací je navíc magistrát dlouhodobě spokojený. „Jeho přestupek musí být projednán jako přestupek každého jiného řidiče, a protože samozřejmě ředitel by měl jít příkladem i v těchto věcech, tak očekávám, že po návratu z dovolené si to vyříkají z očí do očí,“ vyjádřil se však Martin Novotný, primátor Olomouce.

Reportáž Martiny Vysloužilové (zdroj: ČT24)