Třináctiletého řidiče nezastavil ani náraz do sloupu

Aš – Velmi mladého řidiče nalezli ašští pohraniční policisté za volantem favoritu. Třináctiletého chlapce, který spolu s o rok starším kamarádem usedl za volant, ovšem musela hlídka chvíli pronásledovat. Chlapce nezastavil ani náraz do sloupu telefonního vedení, při kterém se jeden z nich lehce poranil. Pokusili se policistům ještě utéct po vlastních. Když konečně zastavili, oba mladé jezdce nejprve vyšetřil lékař, poté vyšetřování jejich výletu převzala dopravní policie.

Policejní hlídka si všimla tmavého favoritu bez registračních značek, když prováděla silniční kontrolu na parkovišti u silnice I/64, která spojuje Františkovy Lázně, Aš a hranice s Německem. „Jeden z policistů si všiml, že vozidlo jede bez registračních značek, a chtěl jej zastavit. Když ale řidič vozidla viděl, k čemu se policista na silnici chystá, přidal plyn a strhnul řízení do odbočky k obci Poustka,“ popsala začátek honičky mluvčí plzeňské cizinecké policie Pavla Lohrová.

Jízda ale netrvala dlouho. Zhruba 300 metrů za křižovatkou třináctiletý řidič auto nezvládl a narazil do sloupu. Když policisté dorazili, chlapci už na místě nebyli, prchali k nedaleké Poustce. Zprvu ani nereagovali na výzvy k zastavení. „Po několika opakovaných a důrazných policejních výzvách se nakonec zastavili,“ popsala mluvčí.