Požár dvou kamionů zablokoval dálnici D1

Divišov (Benešovsko) – Na dálnici D1 u Divišova ve směru na Prahu včera ve večerních hodinách havarovaly dva kamiony. Po srážce začaly hořet. V místě nehody byla dálnice ve směru na Prahu několik hodin uzavřena, omezen byl také provoz v levém pruhu ve směru na Brno. Následky nehody se podařilo odstranit asi patnáct minut po půlnoci, krátce nato byla doprava ve směru na Prahu obnovena.

Podle informací Ředitelství silnici a dálnic ČR však i  nadále platí omezení ve stoupacím pruhu v úseku mezi kilometrem 41,6 až 41,4, kde požár poškodil vozovku. Řidiči v tomto úseku musí snížit rychlost na 60 km/hod.

K nehodě zřejmě přispěla nepozornost jednoho z řidičů. První kamion totiž stál kvůli poruše v odstavném pruhu, druhý do něj narazil. Poté začaly hořet nádrže obou vozů, hrozil i výbuch propanbutanových lahví, které řidiči měli v kabinách. Auta převážela střešní tašky a historická letadla. Výše škody dosud vůbec není jasná, bude se pohybovat mezi dvěma a dvaceti miliony korun.

Reportáž Lucie Komňacké (zdroj: ČT24)

Při nehodě se zranili dva lidé. Podle mluvčí středočeské záchranky Terezy Janečkové utrpěli otřes mozku a zdravotníci je převezli do benešovské nemocnice. Na místě zasahovaly s pěti cisternami profesionální jednotky hasičů ze Zruče nad Sázavou, Benešova a Vlašimi a dobrovolné ze Střechova a Divišova.

Vydáno pod