Policie našla ohořelé tělíčko novorozence, zřejmě vraždila matka

Pardubice – Policisté našli na Královéhradecku ohořelé tělíčko novorozence zahrabané v kompostu. V souvislosti s tím stíhá čtyřiatřicetiletou ženu, která dítě před měsícem porodila. Tělíčko policie našla zahrabané u rekreačního objektu, podle policejních záběrů se tragédie stala ve starší chalupě s krbem, kde žena patrně tělíčko spálila. Matka postupně uvedla několik verzí, kde se ostatky dítěte mají nacházet. Tvrdila například, že porodila v přírodě u řeky Chrudimky v Pardubicích a dítě odhodila do popelnice. Až po dalších výsleších dovedla kriminalisty na Královéhradecko.

Kriminalisté nařídili pitvu novorozence a přizvali znalce z oboru psychologie a psychiatrie, vyšetřování prý ale potrvá dlouho. Stíhané ženě hrozí až 15 let vězení nebo výjimečný trest. Na Pardubicku jde o ojedinělý případ, poslední vraždu dítěte zde řešili policisté před sedmi lety.   

„Pokud je útok veden proti dítěti a navíc ze strany matky, o to je to složitější vyšetřování a závažnější vůbec,“ řekl Jiří Karásek, náměstek ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování krajské policie. 

Čtyřiatřicetiletou podezřelou ženu už předtím policisté vyslýchali kvůli majetkové trestné činnosti. Žena využívala toho, že je ve vysokém stupni těhotenství. Bližší podrobnosti vzhledem k tomu, že je vyšetřování na počátku, policisté neuvedli.

Vydáno pod