Provoz na D1 zkomplikovala havárie kamionu

Jihlava - Nehoda kamionu dnes výrazně zkomplikovala krátce po deváté hodině provoz na dálnici D1 na 146. kilometru ve směru na Brno poblíž Velkého Meziříčí. Řidič při nehodě utrpěl lehčí zranění, s nímž skončil v nemocnici. Kolona vozidel dosahovala přibližně čtyř kilometrů, uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

„Řidič nezvládl řízení při předjíždění, vjel do protisměru a převrátil se na bok,“ popsala mluvčí. Při havárii vyteklo z havarovaného vozu přibližně 600 litrů nafty.

Ve směru na Brno se podařilo obnovit plynulý provoz kolem poledne, ve směru na Prahu byl průjezdný jen jeden jízdní pruh. Kvůli vyproštění auta bylo nutné ve směru na Prahu na několik minut provoz na dálnici zcela zastavit. „Kolona proto rychle narůstala. Kvůli dvěma stálým uzavírkám u Velkého Meziříčí nebylo možné dopravu z dálnice odklonit na objízdnou trasu,“ doplnila Čírtková.

Provoz v místě havárie bude částečně omezen přibližně až do 18:00. „Bude nutné odtěžit zeminu kontaminovanou naftou vyteklou z havarovaného vozidla,“ uvedl pracovník odtahové služby Michal Polanský.