Za autonehodu s pěti mrtvými mohly drogy a alkohol

Karviná - Oba řidiči osobních aut, kteří se v noci na 9. července srazili v Karviné a nehodu tam nepřežilo pět lidí, byli pod vlivem zakázaných látek. Jeden před jízdou užil drogy, druhý pak řídil po vlivem alkoholu. Policistům to potvrdily prvotní výsledky rozborů odebrané krve, uvedl mluvčí karvinské policie.

K čelní srážce dvou osobních aut došlo v levotočivé zatáčce na výpadovce z Karviné. Renault 19, kterým cestovali čtyři mladí lidé, do ní zřejmě najel příliš rychle a dostal se do protisměru, kde se čelně srazil s octavií. Na místě zahynul řidič škody a tři spolucestující v renaultu – sedmadvacetiletý, dvaačtyřicetiletý muž a jednadvacetiletá dívka.

Šestadvacetiletý řidič Renaultu 19 měl v krvi stopy po drogách. „O jaké narkotikum a jaké množství se jednalo, určí až znalecké posudky,“ řekl policejní mluvčí. Z tohoto vozu na místě zemřeli dva muži a žena. Řidič zemřel později v nemocnici.

Jedenačtyřicetiletý muž, který řídil druhé vozidlo, byl zase pod vlivem alkoholu. Podle mluvčího i také v tomto případě přesné množství určí další rozbory. Toto vozidlo jelo pravděpodobně rychlostí kolem 160 kilometrů v hodině. „Na této úrovni se zastavila ručička tachometru. Soudní znalec ale bude muset určit, zda jel vůz opravdu tak rychle. Je možné, že se ručička posunula při nárazu,“ uvedl.

Havárie se v noci na 9. července stala v karvinské místní části Louky na silnici I. třídy ve směru na Český Těšín. Nehodu nikdo z pasažérů obou aut nepřežil. Policie měla podezření na drogy už při prohledání vraků aut. V renaultu totiž technici našli několik sáčků se žlutou krystalickou látkou.

Hasiči u nehody
Zdroj: ČT24