Požáry v okolí L. Bohdaneč má prý na svědomí dobrovolný hasič

Lázně Bohdaneč - Policie dnes obvinila žháře, který zapaloval lesy v okolí Lázní Bohdaneč. Je to dobrovolný hasič z Pardubicka. V okolí lázeňského města hořelo v posledních týdnech 18krát, čtyřiadvacetiletý muž se přiznal k polovině požárů. Podle policejního mluvčího byly důvodem osobní problémy muže.

Policii upozornili na žháře městští strážníci, kteří si všimli, že se muž často pohyboval v místech, kde později hořelo. Například jednou odešel z restaurace s tím, že musí otci pro léky, pak se vrátil a za městem už hořel les. Na hašení požárů se muž jako dobrovolný hasič někdy i sám podílel.

Kriminalisté dobrovolného hasiče zatím obvinili z jednoho založení požáru, který se stal mezi obcí Břehy a Přeloučí. Podle obvinění muž zapálil lesní porost u silnice. Za trestný čin poškozování cizí věci žháři hrozí až jeden rok vězení. Policisté dále vyšetřují, jestli má muž na svědomí i ostatní požáry.

Telefonát Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Škody majitelé lesů teprve vyčíslují. Dopadením žháře tak končí v Lázních Bohdaneč mimořádná opatření - strážníci dosud monitorovali okolní lesy a zjišťovali, zda se v nich nepohybuje někdo podezřelý.