V Praze pokračuje uzavírka v Kbelské ulici, provoz je plynulý

Praha - V pražské Kbelské ulici, kde o víkendu začaly opravy, je dnes od rána provoz plynulý. Neopakuje se tak situace ze včerejšího dopoledne, kdy se tam stupeň průjezdnosti v opravovaném úseku pohyboval mezi čtyřkou a pětkou. Řidiči museli počítat až s dvouhodinovým zpožděním. V úseku mezi Kolbenovou a Mladoboleslavskou ulicí jsou kvůli rekonstrukci do konce měsíce uzavřeny dva ze čtyř pruhů. Do konce července by měla vozovka získat zcela nový povrch.

Kbelská, která byla v dezolátním stavu, má pro dopravu v hlavním městě značný význam, protože plní funkci části Pražského okruhu. Tvoří také spojnici mezi dálnicí D8 a dálnicí D11 spolu s rychlostní komunikací R10.

Od začátku týdne tam doprava na opravovaném úseku kolabovala, řidiči tak čekali v dlouhých kolonách. „V přípravě by se mělo počítat s tím, že vzniknou jisté problémy. Konkrétně se dá problém omezit, nedá se mu úplně zabránit tím, že budou řidiči skvěle informováni,“ uvedl Pavel Přibyl z dopravní fakulty ČVUT. Měla by se více využívat telematika a informační tabule s proměnnými značkami.

Vstup Lenky Drmotové (zdroj: ČT24)

Rekonstrukce je rozdělena do dvou etap. První začala v sobotu a skončí 1. srpna. Směrem z centra Prahy jsou zachovány dva jízdní pruhy a ve směru do centra je průjezdný pouze jeden jízdní pruh. Druhá etapa bude následovat a skončí nejpozději 16. srpna.