Koncert Pink: Pokuty hrozí organizátorům koncertu i majitelům arény

Praha – Organizátorům včerejšího koncertu americké zpěvačky Pink hrozí pokuta, hygienici totiž v okolí Synot Tip Arény naměřili překročení hlukových limitů. Hygienici teď čekají na přesné výsledky měření, které poté pošlou pořadateli k vyjádření. Pokud se porušení hlukových předpisů prokáže, mohou organizátoři z Live Nation dostat pokutu až v řádu statisíců korun. Podle Ivy Chmelové z pražské hygienické stanice proběhlo měření na dvou místech, hluk z koncertu údajně převyšoval povolené normy o víc než dvacet decibelů.

Pořadatel koncertu, firma Live Nation už za překročení hlukových limitů pokuty dostala. Limit překročil třeba koncert Madonny na Chodově nebo Depeche Mode v bývalém Edenu, za tento koncert má pořadatel zaplatit pokutu 200 tisíc korun. Podle zástupců firmy i vyjádření hygieniků jsou totiž zákonné limity tak nízké, že téměř nelze uspořádat venkovní koncert, aniž by se regule neporušily.

Při včerejším koncertu ale nebyl problém pouze s hlukem, Praha 10 totiž zahájila s majiteli arény z E Side Property správní řízení kvůli porušení kolaudačního řízení. Stadion, na kterém hrají fotbalisté Slavie nebo Bohemians 1905, je totiž zkolaudován jen pro sportovní zápasy a doprovodné akce.

„Zahájili jsme správní řízení pro neuposlechnutí výzvy užívání stavby v souladu s kolaudačním rozhodnutím,“ uvedl mluvčí Prahy 10 Jan Charvát. E Side Property tak hrozí pokuta 200 tisíc korun. Pro majitele arény to není první pokuta za porušení kolaudačního řízení ze strany Prahy 10.

Vydáno pod