V Ostravě někdo u dálnice na dálku odpálil dřevěnou budku

Ostrava - V Ostravě někdo odpálil na začátku července během noci nástražný výbušný systém. Umístil ho do dřevěné budky u dálničního přivaděče D1. Výbuch objekt zničil, jeho části byly rozmetány do okolí několika desítek metrů a z původní stavby zůstal pouze dřevěný skelet. Nikdo nebyl zraněn. Škoda na budce se zařízením, které sloužilo k regulaci hladiny vodní nádrže, je 50 tisíc korun. O případu dnes informovala ostravská policie, která po pachatelích pátrá. Policejní komisař už ve věci zahájil trestní řízení za poškození cizí věci a ohrožení veřejné prospěšné věci.

„Dosud neznámý pachatel nebo pachatelé na dálku aktivoval nástražný výbušný systém, který předtím umístil uvnitř objektu,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Policistům se zatím podařilo zjistit, že v době výbuchu se v okolí pohybovalo několik lidí. „Výbušný systém byl nejprve uložen do objektu a následně aktivován z mostu dálničního přivaděče. Na místě se v době výbuchu pohybovalo několik podezřelých osob, některé zřejmě přijely autem,“ dodala Holčáková. K pachateli by mohla policii dovést i analýza DNA, kterou experti na místě zajistili.

Telefonát Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

Policie proto hledá svědky celé události. „Protože jde o místo, kde se pohybuje větší množství osob, poblíž je cyklostezka, pohybují se tam i rybáři, žádáme případné svědky o sdělení všech informací na lince 158,“ doplnila policejní mluvčí.