Řidič srazil na přechodu dva lidi a z místa ujel

Praha - V pražských Dejvicích odpoledne srazilo a zranilo osobní auto na přechodu pro chodce dva sedmatřicetileté muže, oba skončili v nemocnici. Řidič černého Opelu Tigra z místa nehody však ujel a policie po něm pátrá, informovaly o tom policejní mluvčí Ivana Ježková a mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Nehoda se stala v ulici Československé armády v křížovatce s ulicí Národní obrany směrem od Vítězného náměstí. Server Novinky.cz uvedl, že řidič po havárii ujel ještě několik metrů, pak zastavil a prý se k místu vrátil. Lidé, kteří poskytovali zraněným pomoc, ho ale údajně napadli, proto sedl do vozu a ujel.

Podle Ježkové má vůz poškozenou karosérii a v poznávací značce je písmeno H. „Událost prošetřujeme, po řidiči intenzivně pátráme,“ uvedla Ježková. Ernestová doplnila, že oba chodci utrpěli pohmožděniny zad, hlavy, krční páteře a kyčlí. Jednoho sanitka převezla do motolské nemocnice a druhého do Ústřední vojenské nemocnice. „Teprve podrobná vyšetření ukážou, jak vážná zranění jsou,“ uvedla. V bezprostředním ohrožení života podle ní po havárii nebyli.