Na závěrečnou zkoušku v autoškole přišel mladík opilý

Uherské Hradiště - Dopravní policisté v Uherském Hradišti dnes při běžné kontrole zastavili vůz autoškoly při závěrečné zkušební jízdě. Devětadvacetiletý žák sedící za volantem nadýchal 1,5 promile alkoholu. Muž se přitom chtěl stát řidičem z povolání, teď mu hrozí až roční vězení. Závěrečná zkušební jízda tak skončila pro mladíka z Uherského Hradiště nečekaně brzy. Pomyslnou stopku mu po dvou kilometrech jízdy vystavila právě namátková policejní kontrola.

„Při běžné silniční kontrole mu dali dýchnout, kdy nadýchal 1,51 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová. „Zůstali jsme s komisařem úplně jako omámení a teprve potom, jak začal mluvit, tak z něho ten odér vyšel,“ řekla instruktorka autoškoly Irena Růžičková.

Mladík se hájil tím, že si dal před spaním jen dvě sklenky vína, podle množství alkoholu v krvi to ale musel být pořádný večírek. „Hlídka dopravní policie převezla muže k lékaři na krevní testy a obvinila ho ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Šabatová.

Reportáž Filipa Zdražila (zdroj: ČT24)

„Měl nervy, takže rychlejší rozjezd je normální. Je právě šokující, že si dovolí přijít na zkoušku pod vlivem alkoholu. Co teprve udělají, když přijdou z rodinného domu, vlezou do auta a mají tři promile? Pak zabijou celou rodinu,“ řekla Řůžičková.

Zadržený mladík se chce stát řidičem z povolání. Dnešní zkušební jízda přitom byla už jeho druhá – při první také neobstál. O body se bát nemusí, na další šanci ale může v nejbližší době zapomenout – na krku má totiž soud, kde mu za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až roční pobyt za mřížemi.