Srážku s autem nepřežili motorkář a spolujezdkyně

Náklo (Olomoucko) - Na Olomoucku si dnes odpoledne střet motorky s osobním autem vyžádal život šestadvacetiletého motorkáře a stejně staré spolujezdkyně. Řidič motorky zahynul na místě, mladá žena několik hodin poté, co ji záchranáři letecky přepravili do olomoucké fakultní nemocnice, uvedl mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Nehoda se stala kolem druhé hodiny u obce Náklo na silnici z Litovle do Olomouce.

Posádka motorky se při ní střetla s osobním autem. Podle náměstka ředitele krajské záchranné služby Jana Weinberga zřejmě motocykl ve vysoké rychlosti zezadu při předjíždění narazil do vozu, který právě na křižovatce odbočoval směrem doleva. Pak vyjel ze silnice a prorazil plot.

„Řidič na místě podlehl svým zraněním. Jeho spolujezdkyni jsme v kritickém stavu, s velice závažnými zlomeninami obou dolních končetin, zlomeninou horní končetiny, poraněním hrudníku a hlavy předali ve fakultní nemocnici,“ řekl Weinberg.

Lékaři urgentního příjmu vážně zraněnou ženu z vrtulníku přebírali za neustálé resuscitace. „Zraněním, která byla neslučitelná se životem, kolem páté hodiny odpoledne podlehla,“ uvedl Havrlant.