Dětský tábor evakuovaný kvůli vodě vykradli zloději

Děčín - Dětský tábor ve Šluknově na Děčínsku, který museli hasiči v noci na sobotu evakuovat kvůli velké vodě, řeší další problém. Prázdné tábořiště vykradli zloději. Ukradli lampy, některé stany i osobní věci, tedy vše, co se při evakuaci nestihlo sbalit. Škoda sice nebude vysoká, ale další průběh tábora to nepříjemně ovlivní.

„Hrozná beznaděj a vztek, snažíte se, aby děti byly v pořádku a někdo to takhle zneužije,“ zoufá si hlavní vedoucí tábora Radka Kraibichová. Zloději dokonce ukradli i věci, které vedoucí potřebují na celotáborovou hru, třeba oblek šamana.

Zařízení ve velkých stanech zloději přeházeli a nechali ležet v bahně. Děti tak čeká nejprve úklid. Až pak se začne sčítat, co všechno chybí. Tábor je ve své polovině. Žádná další nepříjemnost ho už snad nepotká.

Českem se v noci z pátku na sobotu přehnaly bouřky, hasiči museli na několika místech čerpat vodu ze sklepů. Tábor musel být evakuován kvůli rozvodněnému potoku. Hasiči odvezli do bezpečí celkem 22 lidí. Bouřky zasáhly ale hlavně Moravu a Slezsko. Nejvíc napršelo v Brně, kde voda zatopila technickou místnost v muzeu Anthropos, a ve Znojmě, kde to odnesl prázdný sklep ve znojemské nemocnici.